Veelgestelde vragen

question-mark-706906_960_720

Misschien vindt u hier waar u naar op zoek bent!


Waarmee worden mijn zonnepanelen gereinigd? 

Uw zonnepanelen worden gereinigd met osmosewater en zonder schoonmaakmiddelen. Osmosewater is water waar het kalk, mineralen en vuil uit is gehaald, waardoor er zonder beschadigingen gereinigd kan worden en het streeploos opdroogt. Wij maken gebruik van een telescoopborstel met haren speciaal gemaakt voor het reinigen van zonnepanelen.

Wordt mijn dak op een veilige manier betreed?   

Wij gebruiken uitsluitend veilig materiaal om het dak te betreden. Het is voor ons niet nodig om in dakgoten te staan. Ook betreden de werknemers het dak niet, wanneer dit lekkages zou veroorzaken.

Als mijn buren ook gebruik willen maken van het reinigen van zonnepanelen, kunnen wij dan korting krijgen?

Het is zeker mogelijk om korting te bespreken, wanneer er meerdere woningen in één keer van onze diensten gebruik willen maken.

Maakt het uit wanneer de panelen gereinigd worden?

In principe kan er het hele jaar gereinigd worden. In sommige gevallen is het niet veilig om het dak op te gaan, denk hierbij aan sneeuw of wanneer het vriest. Ook is het beter om de zonnepanelen te reinigen in de ochtend, wanneer er hoge temperaturen verwacht worden.

Moet de omvormer uitgeschakeld worden wanneer er gereinigd wordt?

Wij werken uitsluitend op het dak als de omvormer uitgeschakeld is. Dit is voor onze veiligheid, maar ook voor het behoud van uw systeem. Het is mogelijk dat er kortsluiting ontstaat. Na het reinigen kan het systeem gewoon weer aan gezet worden.

Moet ik thuis zijn voor het reinigen?

Wanneer uw omvormer uitgeschakeld is en wij kunnen het dak bereiken, dan hoeft u hiervoor niet thuis te zijn.

 

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op en wij beantwoorden al uw vragen.